Mediassa

Ylen verkkohaastattelut

Radio Suomen päivä: Suomalaiset ottavat osaa Britannian suruun

Rojalistit kuningattaren kuolemasta. Tunnelmiaan kertoo turkulainen toimittaja, tietokirjailija ja kuninkaallisharrastaja Tuula Vainikainen. Häntä haastattelee Tarja Hiltunen.
9.9.2022


Minne tänä kesänä matkustetaan. Roman Schatzin vieraana Maamme-kirjassa.

17.5.2021


"Isovanhemmuus on elämän jälkiruoka", sanoo mummuista kirjan kirjoittanut tietokirjailija Tuula Vainikainen – itsekin Tuula-mummu https://yle.fi/uutiset/3-11920697

9.5.2021

Aiemmin olen tullut kirjoittaneeksi Mieluinen miniä -kirjassani anopin ja miniän yhteydestä kun perheeseen tulee vauva. Pastori Leena Harjunpää viittasi Mieluinen miniä -kirjaani näin:

"Anoppi–miniä-suhde vaikuttaa isovanhemmuuteenkin. Leena Harjunpää pitää myös perhevalmennusta ensisynnyttäjille. Sielläkin on tullut monesti esiin, että asia pelottaa hieman nuoria äitejä. He pohtivat, kuinka saada tuleva mummu pysymään aisoissa.

Perheneuvojan mukaan tehtävä on pariskunnan: pitää tehdä rajat ja sopimuksia. Hän luottaa keskustelun voimaan ja siihen, että yhteisymmärrys syntyy. Jos niin ei käy, siihenkin on neuvo:

– Jos kemiat eivät yksinkertaisesti toimi, niin aiheesta kirjoittanut Tuula Vainikainen sanoo ihanasti: pelasta edes itsesi. Kaikki ihmissuhteet eivät toimi, vaan sitten ollaan tekemisissä niin vähän kuin mahdollista. Niin saadaan rauha, sanoo Leena Harjunpää."

Harjunpään koko Anopin ja miniän hyvä suhde vaatii tekoja kaikilta kolmelta -jutun löydät tästä:


Herää, väsynyt! Hyvä uni kuuluu myös sinulle

3.10.2017

Onko äitiys ihanaa vai rasittavaa? Roman Schatzin Maamme-kirjassa

https://areena.yle.fi/audio/1-1861290

6.5.2013

Anoppi ja miniä eivät ole kilpakumppaneita

https://yle.fi/uutiset/3-6939446

18.11.2013

Arvioita

Tutustu Proffapoluilla-teoksesta kirjoitettuihin arvioihin täällä.